Peka i cirkel

Idag fick jag ett samtal från en förtvivlad företagare som blivit inskottad! Gigantiska snöhögar växer upp lite varstans i samhället. I det här fallet så återkommer problemet år efter år och företaget drabbas då sportlovs och påskfirande besökare inte ser att de här företagen finns. Det visade sig vara fler företagare som känner av samma problematik och som känner att ingen tar deras problem på allvar.

Jag kontaktade några kamrater som vet mer om vem som är ansvariga för vad och började sen ringa runt till olika entreprenörer. Det visade sig att alla pekade på någon annan, de pekade i cirkel. Praktiskt, då är ju ingen ansvarig! Men förödande för den som drabbas.

Jag föreslog en av dem att kalla till ett möte med alla inblandade för att utröna vem som är ansvarig för vilken snö. Är det de som röjer genomfarten och trottoarerna, är det de som äger fastigheterna, VIBO, de som driver affärerna och företagen ansvariga, de som snöröjer kommunens gator, de som snöröjer allmänna ytor och parkeringar eller är det kommunen??

Jag fick dock löfte om att just de här snöhögarna skulle man titta lite extra på och förhoppningsvis transporteras de bort inom kort.

Problemet är ju inte att det snöar, problemet är när alla pekar i cirkel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.