40% av dagens 3-5åringar använder internet varje dag!

Igår invigde SESNordic sitt nya kontor i Vilhelmina. Det är Rebecka, en fantastisk, kunnig och entreprenöriell kvinna som startade företaget för fyra år sedan. Hon är sökmotorsstrateg och åker land och rike runt och utbildar folk för att få företag och organisationer att nå ut på nätet. För en tid sedan berättade en av mina kollegor på riksdagen att han hade gått en utbildning med henne i sitt förra jobb. Han var mycket imponerad.

Rebecka har jobbat med detta i över 17 år och startade företaget som sitt eget för fyra är sedan som nu har åtta anställda, unga ambitiösa människor som fått jobb i det de är intresserade av på hemorten.

92% har idag tillgång till internet i Sverige idag och det gör att vi använder nätet mer och mer för allt i vår vardag. 40% av dagens 3-5åringar använder internet varje dag. Det som kommer mer och mer är de mobila lösningarna. Så det Rebecka och hennes anställda jobbar med är flera olika aktiviteter för att bli sedda i bruset på internet.

Det handlar om att ligga på rätt ställe, på rätt nivå och ha koll på hur både sökmotorer och människor beter sig på nätet. Att toppa placeringslistorna är kanske inte det rätta, det kan vara att bli hittad på Youtube eller annat som kan ge mer. Vi människor förväntar oss att en site ska ladda upp inom två sekunder annars lämnar vi sidan. Vi går inte heller tillbaka till en site som är långsam.

Hon berättar även om pressreleaser och hur man får spinn på dessa. Presentationen ligger på slideshare. SESNordic.se

Tack för en bra dag och varmt lycka till i fortsättningen. Det är företagsamma människor som skapar jobben och som utvecklar samhället. Låt oss stötta och lyfta fram dessa duktiga, drivande företagare och försöka göra allt vi kan för att de ska gå lättare för dem att driva sina företag. För att de ska våga anställa fler, våga utveckla och vilja växa. Det är när företag växer som kommunen går framåt. Du gör ett fantastiskt bra arbete Rebecka och är en bra förebild för andra som har en idé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.