När man blir sjuk vill man få vård nära där man bor…

Förra veckan lades budgetförslagen fram för landstinget i länet. Vi har klurat och pusslat och prioriterat. Centerpartiet vill i vårt budgetförslag satsa 85 miljoner på primärvården. En skattehöjning på 50 öre ska finansiera satsningen på vården nära dig. Vi vill alltså satsa mer på primärvården, dvs sjukstugor och hälsocentraler runt om i länet. Vi villa tt vården ska fungera nära dig och lägger mer pengar på detta.

Vi ser att primärvården i Västerbotten har haft en underfinansierad verksamhet i jämförelse med övriga landet. Det är därför det är så stora skillnader i länet i vad som förväntas och vad som utförs av hälsocentralerna. För oss är det viktigt att kommunmedborgarna känner sig trygga i att hälsocentralerna fungerar som de ska och att du får hjälp när du behöver den.
Vi vill också utöka AT- och ST- tjänster med syftet att på sikt minska behovet av stafettläkare och se till att du inte ska behöva träffa olika läkare varje besök.

Det är många viljor inom landstinget och det är många som jobbar inom landstinget, främst vid Umeå universitetssjukhus och i landstingshuset. Alla har olika syn på prioriteringarna. Det är trots att många främst ser Umeå och dess nära verksamheter först enormt viktigt att se hela länet och människor i hela länets behov. Vi i Centerpartiet både ser och satsar på hela länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.