Centralisering VS decentralisering

Imorgon ska jag åka upp till Piteå för att jobba på Noliamässan och den kampanj som Centerpartiet driver för att Vattenfall ska behålla jobben i Jokkmokk och inte lägga ut dem i något låglöneland. Vår vice partiledare Anders W Jonsson kommer upp på fredag och vi ska hålla ett seminarium om Norrbottens Framtid tillsammans med Ordföranden för Centerpartiet i Norrbotten, Majvor Sjölund.

I tisdagskväll hade Centerpartiet i Norrbotten samlat över 2800 namnunderskrifter på plats och ca 500 på nätet. Dessa ska lämnas över av riksdagsledamoten Helena Lindahl till regeringen. Hon har även ställt en interpellation tillnäringsministern Damberg som han ska svara på i riksdagen om hur regeringen tänker agera. Jag har ju skrivit tidigare om att regeringen säger en massa om att flytta ut statlig verksamhet ut i landet när de är ute och far men att ingenting har hänt när det gäller att komma till beslut.
Det ska bli intressant att se hur regeringen tänker agera när det gäller Vattenfall.

Det är inte konstigt att det startas uppror om att frigöra Norrland från nationalstaten och att svordomar haglar i kommentarer i olika Facebookgrupper. Men hur många svordomar man än häver ur sig eller hur mycket lokala partiet i Jokkmokk hojtar så är det ändå regeringen och näringsministern som är de enda som kan ta besluten som gör att det vänder. Det är därför så viktigt att vi bryr oss om det som händer i Norrbotten. Vi måste visa att det handlar om mer än 40 jobb i Jokkmokk, det handlar om centralisering eller decentralisering som idé. Jag tror på den senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.