Skatt på solljus, skatt på luft, skatt på……

Den här veckan har jag varit på vift och bland annat haft Personaldagar med alla mina kollegor, även de som jobbar i Bryssel hos Fredrick Federley. Vid middagen igår så pratade En av kollegorna från Bryssel om den skatt på sol som S vill införa och skyller på att EU kräver det.

Helt plockat ur luften, det finns inga såna krav. Det är illa att inte ha bättre koll bakåt när man lägger fram förslag och inför en skatt.

Alla gillar ju i te förslaget och Till och med det förra Miljöpartistiska språkröret Åsa Domeij, kallar det för en idiotskatt.

Om man producerar solel på sin egen fastighet och gör av med den på den egna byggnaden, varför ska man betala skatt för det?
Det är väl istället något man bör premiera?

Regeringen borde kolla upp sina fakta och argument innan de lägger fram förslag. Men paniken verkar vara hög för att höja skatter på allt, kilometerskatt, skatt på arbete, ökade arbetsgivaravgifter etc. Min kompis Per Åsling riksdagsledamot från Jämtland kräver att solskatten slopas och erbjuder sig att hjälpa finansministern och regeringen med budgetberedningen. Det tycker jag är schysst.

Det måste löna sig att vara klimatsmart och att agera miljövänligt och inte tvärtom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.