57% tycker maten är ok

Västerbottens läns landsting har jobbat med en enkät till de som varit på sjukhus under mars och april. Ungefär hälften av de som fått frågorna har svarat.

Där de yngre är de som svarar minst och de äldre är de som svarar mest på såna här enkäter. Det gör att resultatet blir beroende av att det är flest äldre som svarar.

Män är mer positiva och kvinnor mindre positiva. Yngre är mer kritiska och äldre mer nöjda. Västerbotten ligger ganska lika som landet i stort i alla de områden som vi frågar om som Delaktighet, bemötande, information, kunskap, helhetsintryck, respekt, bemötande, emotionellt stöd.

Det är bra att vi gör den här typen av enkäter. Det viktigaste för oss politiker är att västerbottningarna får den hjälp och den vård de behöver när de behöver den. Det vi måste jobba vidare på är att få helhet utifrån människan, patienten, mer stöd när det är väldigt tufft, samarbeten mellan kliniker och bättre mat på sjukhusen. I Lycksele är man mest nöjd med maten och i Umeå är man minst nöjd med maten där 57% tycker maten är ok.

Det skulle ha varit intressant om alla som fått enkäten verkligen svarat, hade det sett annorlunda ut om alla unga svarat? Vad skulle man kunna göra för att få fler att svara? Har du några tips?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.