ABF kurs, Trumph och tomma skyltfönster

I helgen var vi haft kommundagar i Göteborg, intensiva innehållsrika dagar där kommunpolitiker från hela landet varit med och diskuterat de utmaningar man möter hemma i sin kommun, sitt landsting/region. Vi ar fått lyssna på olika exempel på ur man löst problem, hittar sätt att möta utmaningarna oh inspel från både forskning och goda exempel. Sen har Annie pratat både internt och hållit tal som sänts på Facebook och i tv-kanaler.

Hon började sitt tal med att prata om omvärlden: Det finns en bild från de senaste dagarna som klistrat sig fast på min näthinna. President Donald Trump sitter i Ovala rummet. Hans slips är blårandig. Ansiktsuttrycket sammanbitet. Han skriver sin namnteckning på ett papper. Runt omkring den fria världens ledare står män på rad. Lika sammanbitna. Lika allvarliga. Likadant klädda i kostym och slips. Presidentordern Trump undertecknar begränsar kvinnors rätt till sin egen kropp. Internationella organisationer som jobbar för kvinnors rättigheter kommer inte längre få stöd av USA. Dagen efter gav Trump beskedet att muren ska byggas. Och, att Mexiko ska betala för den. Mexikos president ställde efter det beskedet in sin resa till USA. Handelsavtal har redan ifrågasatts och kommer att lämnas. Flyktingmottagandet stoppas. Människor stoppas. Familjer splittras av Trumps förslag om inreseförbud. USA stänger sina gränser mot omvärlden.

Sen pratade hon om det vi ser i vårt land och lyfta ”Skräpytor”. Det sades nyligen som en beteckning inte bara för landsbygden, utan mer specifikt för Värmland och Gotland. ”Och om du åker dit, kommer du att hitta tre alkoholister, några barn, och ett par knäppgökar. Det är det som återstår, alla andra har stuckit.” Skräpytor. Vilket vedervärdigt ord. Det är en underdrift att säga att det inte riktigt är min bild av landsbygden. Eller vår bild av verkligheten. Landsbygden myllrar av företagsamhet. Den kraft som behövs för att hela Sverige ska växa, den finns både i och utanför de större städerna.
Hon pratade också om vad vi satsar på i vårt budgetförslag som att vi har satsat på bredband.

På enskilda vägar. Lagt förslag om enklare byggregler och möjligheten att kunna bygga strandnära.
Om lägre kostnader att anställa och sänkta arbetsgivaravgifter. Tagit ställning för fler poliser och ökad trygghet. För tillgänglig vård i hela landet. På jobb istället för arbetslöshet. På ett blomstrande näringsliv istället för öde gator med tomma skyltfönster. På uppkopplingen som fungerar istället för att vare sig telefonsignal eller fiber når fram. På att tillgänglig vård prioriteras istället för att S ger sitt studieförbund i uppdrag att ABF ordna en ABF-kurs för att kunna föda sitt barn i bilen.
Vill du veta mer om vad som sagts i helgen så finns det på centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.