När Sverige utmanas blir svensken en bättre människa

Det sprids nu i sociala medier bilder av politiska ledare som ansvariga för attentatet igår. På den bilden saknas Sverigedemokraterna. För mig är det ofattbart att det parti som slåss med järnrör på stan, som sprider hat och vars politik ökar klyftor mellan människor inte ifrågasätts i det här sammanhanget om nu partier är de som ska ifrågasättas? Men varför utelämnas de när andra partier ifrågasätts. För mig är de som ska ifrågasättas och ställas till svars, de som planerat och utförde dådet. Ingen annan!

Att världen kommit närmare inpå och att globaliteten ställer nya krav måste vi hantera. Det är svårt att inse att vi lever mitt i världen och det som sker hos andra även kan ske hos oss.

Enighet, öppenhet och demokrati vinner över hat och terror. Det har historien visat oss om och om igen. Beundransvärda insatser av polis, räddningstjänst, vårdpersonal och av alla människor som visade medmänsklighet, samling och omtanke om varandra. Det är där styrkan ligger, hos människor. Det är som att svåra situationer gör att människor blir mer människa.

Det finns bara en väg framåt. Via ett tydligt ledarskap för öppna, humanistiska och demokratiska värden med en tilltro till människors egna kraft går vi vidare och skapar det samhälle vi vill ha. Det är tillsammans vi bygger samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.