Vad väljer du att äta?

För någon vecka sedan var äntligen den nationella livsmedelsstrategin på plats som vi kämpat med så länge. Den skulle ha ersatt Matlandet Sverige för länge sedan. Det är bra att det finns en strategi men det har varit bra om ambitionen från regeringen varit högre.
För de som ska producera livsmedel så är det viktigt att det är enkelt att driva företag så man kan lägga sin tid på att få fram det man producerar och inte på papperskrångel.

Det som skiljer Centerpartiets ambition mot regeringens är att vi lägger större fokus på klimat och miljö i vår strategi. Vi vill att strategin leda till att FN:s globala hållbarhetsmål Agenda 2030 uppnås. Vi presenterar också regelförenklingar och åtgärder som gör det lättare att driva företag. Vi är också det enda parti som vill att Jordförvärvslagen ska förbli oförändrad.

Det är ju ingen het nyhet att Centerpartiet driver landsbygds- och jordbruksfrågor. Vi har länge drivit livsmedelsrelaterade frågor och lyft matens roll i Sverige. Så vi kommer att fortsätta driva på de över 90 förslag som vi lagt för att stärka Sverige som matland. Vi vill skapa fler jobb på landsbygden och ställa om till en grönare livsmedelsproduktion.

Du som enskild konsument kan ju också göra dina val när du står i affären och lägger ner varor i din kundvagn. Välj närproducerat, ekologiskt och giftfritt. Det vinner både du och landsbygden på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.