Rut är ett bra namn!

Rut är ett av mina tre förnamn men även en reform som gör mitt och andra människors liv lite enklare.

Det är 14 år sedan Centerpartiet föreslog och drev igenom en RUT reform likt den ROT reform som fanns inom byggsektorn. Nu idag är det ungefär 25 000 människor som jobbar i den sektorn och många svarta jobb har försvunnit. De svarta jobben har närapå försvunnit. De gav inte statskassan några skatter, den enskilde ingen pension, inga försäkringar eller någon rätt till sjukersättning och allt annat som hänger ihop med ett riktigt ”vitt” jobb.

I början var det städning som gällde men idag gäller RUT för både flyttservice, trädgårdsarbete och IT-tjänster. Men den regering vi har idag har halverat RUT avdraget vilket påverkar antalet jobb i sektorn och som gör att färre nyanlända får in en fot på arbetsmarknaden. Många nyanlända har just kommit in i ett jobb via RUT jobb.

Det är även så att det är många som kanske inte klarar av ett jobb vilket som helst som klarar av jobb inom RUT. Det har gjort att många med olika funktionshinder också fått ett jobb.
Jag gillar RUT! Det skapar jobb, det ger avlastning för stressande arbetande människor och det ger mer skatt in till statskassan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.