Klimpfjäll i fokus på Nolia idag

Idag har jag varit på Noliamässan. I centerpartiets monter höll vi miniseminarier med Helen Lindahl riksdagsledamot och Anna-Britta Åkerlind som är oppositionsråd i Ö-vik. De pratade kring polisen och om vi ska behöva vänta i 10 timmar på polis. Lika lång tid som det tar att köra från Stockholm till Västerbottens inland.

Helena Lindahl tycker precis som jag att det är förfärligt att handlaren i Klimpfjäll fick vänta i tio timmar på att polisen skulle komma när de haft inbrott.

Det ska inte få vara så. Hon har nu lämnat in en fråga till inrikesminister Morgan Johansson (S) i riksdagen hon frågar, När kan landsbygden förvänta sig grundläggande trygghet?

Vi pratade idag även om omorganisering av polisen som leds av rikspolischef Dan Eliasson har den verkligen gett den effekt som var tänkt?

I seminariet pratade Helena även om hur vi måste stärka upp servicen, vården och tron på landsbygden. Ett bra seminarium som du kan se på Facebook. Sök centerpartiet Västerbotten eller via denna länk. <a href=" ”>

3 kommentarer

 1. Erik

  Jadu, om jag inte missminner mig äskade polisen i början på år 2015 extra anslag motsvarande 2,5 miljarder kronor för att klara sin nya sverigeorganisation. Politikerna reagerade inte på detta förmodligen för att den rödgröna regeringen under sitt första år var tvungen att styra med alliansens budget. Sen är ju händelserna i klimpfjäll tråkiga. Men företagaren går inte fri då det har slarvats med ”egenkontrollen”, Rätt typ av kassaskåp. Larm på affärslokalen.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hur menar du nu? En företagare oavsett vart man finns i landet har rätt att känna sig trygg med att polisen kommer i rimlig tid om ett brott begås. Det är inte skillnad på folk och folk, eller företag och företag. Det är samma sak då det gäller företagarens skyldigheter är skydda sig mot brott. Det ska inte vara skillnad.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   För övrigt lägger jag ut kommentarer i min blogg som inte innehåller påhopp, rasism eller sprider hat och misstroendet. Samt att de inte är anonyma, eller kan ses som anonyma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.