Ambulanser i inlandet…

Vid landstingsfullmäktige i veckan fanns en motion som lyfte fram de långa utryckningstider för ambulans i Umeå och dess kranskommuner. En lite märklig fråga ur en inlandsbos perspektiv. Vi har olika förutsättningar över länet men som politiker har vi ansvar för en likvärdig vård i hela länet.

Centerpartiet har lyft fram både tiden för ambulanser, så kallade responstider ska vara rimliga. Det gäller att ingen ska behöva vänta allt för länge på att få hjälp när det händer något akut. Väntan på hjälp ska vara rimlig oavsett vart man nu bor i länet.

Vi tycker det skiljer allt för mycket över länet. Vi gillar även IVPA, i väntan på ambulans, dvs att det kommer någon medan du väntar på ambulansen. Hos oss är det räddningstjänst och ibland åker man ut från vårdcentralen.

Det är ett problem när räddningstjänsten ska stå för i väntan på ambulans men det har varit svårt att komma fram till ett bra avtal med landstinget. Vi måste se till att stärka den samverkan och få till avtal då vi har räddningstjänst i hela kommunen, i hela länet.

tryggheten är viktig och trygghet måste finnas för alla. Inte minst i våra fjälldalar är det viktigt att det finns hjälp när det akuta händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.