#tåguppropet

I lördags skulle jag hålla i en utbildning med folk från hela norra Sverige i Östersund. Med mig skulle jag ha Lars Nord mediaprofessor från Mttuniversitetet. Men på lördagmorgon ringde han då han stod på perrongen i Sundsvall och tåget till Östersund var inställt. Det blev till att styra om så vi körde hans föreläsning per Skype istället. Det gick ju bra det med, men är inte som att vara i samma rum och diskutera.

Förra veckan lanserade Centerpartiet #tåguppropet om att tågen måste gå och de måste gå i tid och komma fram i tid. En kampanj som vi i inlandet kanske inte känner oss så berörda av då vi inte har särskilt många tåg.

Men detsamma gäller ju annan kommunikaton som flyget. Next Jet har fått förnyat flygtillstånd och har skött sig bättre de senaste veckorna. Nu får vi ju bara hoppas att de också säkerställer att flyget går, att det går tid och att de landar där de sagt att de ska landa.

Alla vi människor är ju så styrda av att hålla tiden, att vara i tid när man lovat och stressen är stor när det fallerar. Tänk om vi ändå lite oftare kunde köra Skype och distansmöten. Det vore ju skönt både för miljön och för att få rå över sin egen tid.

Skriv under #tåguppropet du ochså på centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.