Liberal feminism är inte vänterfeminism

Centerkvinnorna är centerpaatiets kvinnorförbund som nu ökar. Det har hänt något i samhället. #Födelsevrålet #me too och Trump som president har gjort en ny medvetenhet om att vi lever i ett ojämställt samhälle. Här kan vi göra skillnad. Centerpartiet har en grundad jämställd ide och även en organisation som är medveten och jobbar för strukturell, ekonomisk, kroppslig och sexuell frihet. Centerkvinnorna som förbund är 85 år och det äldsta kvinnoförbundet i Sverige.

Vi tycker att kvinnans rätt att bestämma över sitt eget liv och göra egna val är grundläggande i en demokrati. Vi står för en liberal feminism som handlar om att vi vet att ett ojämställt samhälle begränsar var och ens frihet och vi vill göra något åt det. För oss är feminismen inte bara kvinnors kamp för jämställdhet utan alla människors kamp för friheten att vara sig själv. Som feminister ser vi att det finns systematiska skillnader i villkor för kvinnor och män i samhället. Skillander som vi inte kan acceptera och därför motarbetar med utgångspunkten att alla individer är lika mycket värda, med samma fri- och rättigheter.

• Vi tror på varje människas inneboende kraft
• Vi tror på ett jämställt samhälle som ger alla samma möjligheter oavsett kön
• Vi tror på demokrati och ett samhälle där villkor och maktförhållanden är könsneutrala

Partiets målsättning är att vi ska vara 50 % kvinnor och 50% män som representerar oss i kommuner, regioner och i riksdagen. Vi vill se fler kvinnor på ledande positioner.
Vill du veta mera så gå in på www.centerkvinnorna.se

3 kommentarer

  1. Bergis

    metoo var ett uttryck för vanlig julstress 2017. Man försöker nu desperat hålla liv i rörelsen med konstgjord andning och fackeltåg. Men Svensson har redan ledsnat. Det har tystnat redan.

  2. EB

    Först när feminism och jämställdhet lämnat de politiska klyschorna kan förändringar i vårt samhälle förväntas. Inget parti ingen organisation har patent på ett samhälle där Vi ser och ses som lika värda. Ser starka paralleller med klimatfrågor där meteorologen Pär Holmgren beskrivit att det viktigaste steget mot en klimatlösning är att bekämpa fattigdom och svält. Vi måste höja våra blickar för att lyckas. Tack för ordet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.