Vad skolan behöver är inte förbud

Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor som ett led i att bryta segregationen i samhället. Konfessionella skolor ska omvandlas till ”vanliga” lärosäten. Det luktar valstrategi i det här förslaget, ett sätt att få de sossar som sneglar mot SD att stanna kvar.

Det jag undrar över är ju vad Socialdemokraterna är ute efter. Vill man att alla friskolor på sikt ska försvinna? I min egen kommun är det en het dröm för vänstern att få förbjuda den privata skolan Strandskolan.

En skola som är populär bland Vilhelminaborna där barnen får en bra värdegrund och kunskapsgrund. Vår yngsta dotter gick i den skolan och min mamma säger alltid att av alla hennes barnbarn så är det något speciellt med Natali. Hon har fått det där från Strandskolan säger mamma. Det där med att se sina närmaste, lyssna in och ta hänsyn till andra.

För mig som Centerpartist är det väldigt viktigt att det finns en valfrihet att man ska kunna välja. Det driver på både kvalitét och innovation och nytänkande. Men det är viktigt med en fungerande tillsyn.

Skolor ska följa lagen och läroplanen, ge barnen både grundade värderingar och kunskaper för att klara sig som vuxna. Skolan ska inspirera och peppa att söka vidare kunskaper. Därför är det viktigt att vi har höga kvalitetskrav på alla skolor oavsett huvudman.

Om Socialdemokraterna verkligen skulle göra skillnad då det gäller skolan så är det att se till att ALLA barn klarar skolan, att barn och lärare mår bra i skolan, att alla barn får betyg i alla ämnen och att det är möjligt att utbilda sig till lärare på distans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.