Närodlat

Vad menar vi när vi pratar om närodlat? Basilikan i krukan i fönstret, salladen i landet eller tomaterna i växthuset? Eller potatisen i landet. Ja det är närodlat. Men i mitt parti pratar vi även närodlat om politiken. Vi tycker att besluten ska tas så nära de som berörs som möjligt. Nära alltså. För Centerpartiet i Västerbotten innebär en närodlad politik att människor ges möjlighet att bestämma över sina egna liv och ha ett fungerande vardagsliv. Samt en möjlighet att bygga en framtid och verka på den plats där man trivs och känner sig hemma.

I Centerpartiets Västerbotten finns det plats för unga och gamla, för nysvenskar och för de som har sina rötter i Västerbotten sedan generationer. En nära och tillgänglig hälso- sjukvård är en av samhällets allra viktigaste funktioner. En hälso- sjukvård med hög kvalitet gör Västerbotten till ett län där människor vill bo och verka men också flytta till.

Centerpartiets nationella program för en närmare vård i hela landet innehåller tre skarpa förslag
1. En grundlig primärvårdsreform
2. Kortare köer i sjukvården
3. Fler händer i vården – ett nationellt sjuksköterskelyft

Det är samma tre saker som vi prioriterar i länet, den nära vården (primärvården ) ska fungera i hela länet. Köerna måste kortas och fler måste vilja och kunna jobba i vården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.