Ambulansen som blev en tummetott

Ambulansen som blev en akutbil är snart bara en tummetott…
Minns ni sagan om skräddaren som skulle sy en kostym som aldrig blev klar utan istället krympte plagget till att till slut bli en tummetott. Så är det med Åseles ambulans.

Förra veckan måndag till onsdag 8-20 och denna vecka kommer det att saknas akutbil. Det kan också bli fler luckor utöver det. Det betyder att ambulanserna i södra Lappland kommer att få stora geografiska områden att bevaka och att människor i nöd kommer att drabbas.

Det är personalbrist som ligger bakom och så kan det ju bli. Vi vet ju att det saknas personal i många yrken inte minst inom vården. Det som är mest bekymmersamt är att sjukstugan i Åsele inte fått veta om detta. Det är illa. Det borde även ha gått ut information till allmänheten om att akutbilen kan ha svårt att komma och att väntan på ambulans kan ta tid.

Vi som bor och besöker inlandet måste känna oss trygga oavsett vart vi är och kan landstinget inte hålla det de lovar måste de också berätta det så att vi vet att det kan ta tid att få hjälp.

Jag fick veta detta i helgen och har pratat med några som förstår vad det handlar om. Frustrationen i Åsele är stor med all rätt. Det får inte vara såhär.

Landstinget i Västerbotten behöver ett nytt ledarskap!

2 kommentarer

  1. Jerry Sellin Åsele

    Snick-snack av Centerns Maria Kristoffersson. Inte för att jag är någon förespråkare för Akutbilen som den kallas. Men senast igår måndag så var den då ute på uppdrag, då jag personligen såg den efter Lyckselevägen, sen får man nog respektera att de fåtal som bemannar den också har laglig rätt till semester och dyligt.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det är klart de som jobbar ska ha semester. Men vi har också rätt till trygghet och akut sjukvård. Det är landstingets uppdrag att fixa det. Jag har fått uppgift om att det saknas mån- ons kl 8-20.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.