sunt bondförnuft är inne igen!

Idag har Annie presenterat ett förslag som handlar om jordbruket och den kris som den här sommarens väder har gett. Torkan i sommar drabbar oss alla då det handlar om den mat vi äter, mjölken vi dricker, köttet och grönsakerna. Det är ett problem för hela det svenska samhället.

Vi måste får ett hållbart och långsiktigt jordbruk och den här sommaren har gjort att människor i allmänhet börjat förstå det och politiska partier i synnerhet. Vi i Centerpartiet har hånats som bondepartiet, bönderna och lantisar. Men nu i sommar är det inte längre ett hån utan mer ett sätt att såga att centerpartiet har hela tiden förstått hur viktiga bönder och lantbruk är. Nu hyllas vi och andra partier sneglar på vår politik. Nu kommer fler till insikt. Det är bara trist att det ska ta sån tid och krävas en kris.

Livsmedelsförsörjningen handlar om både vår mat och om säkerhet. Vi måste alla ha mat och svensk livsmedelsproduktion är viktigt för jobb och tillväxt på landsbygden och för att vi som land ska klara oss själva.

Centerpartiets förslag handlar om att stärka svenska bönders ekonomi, både akut och långsiktigt. Det vi vill är att satsa på lantbrukare med ko, nöt, lamm och växtodling. Vi vill även se till att få ökat stöd från EU, slakteribidrag och transportstöd.

Läs mer på centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.