Att våga misslyckas driver utvecklingen framåt.

I veckan är det utbildning av alla ledamöter i det nya Region Västerbotten dvs gamla Västerbottens läns landsting och det gamla kommunförbundet Region Västerbotten. Det är bra att vi nu är i en demokratiskt styrd organisation där det handlar om att väljarna ska kunna utkräva ansvar av de som sitter och beslutar. Vi som nu är valda har ansvar både för vård, kultur, infrastruktur, kollektivtrafik och tillväxt och utveckling. Där vi ska tänka på dig som bor i länet främst. Hur vill du att det ska se ut? Hur ska det funka? Vad behöver prioriteras?

Vi började med att få en genomgång av hur det regionala utvecklingsansvaret ska se ut och hur man ska tänka för att lyckas.
Det är ett komplext uppdrag men samtidigt är det oändligt med möjligheter. Vad vi vill ha gjort som rör alla vi som bor i Västerbotten? Vi som politiker har ju ansvaret för att stötta en hållbar utveckling i hela länet och det är vi som ska ta fram den regional utvecklingsstrategin. Så det är lite att ta tag i.

Det handlar om att få in mer pengar till välfärden. Det enda sättet att göra det är att företag blir fler, blir starkare och att företagen går bra. Dp kommer skattepengar in till välfärden. Det är när människor jobbar i dessa företag, att vi kan vara påhittiga, uppfinningsrika och skapa nya produkter då utvecklas länet med att fler vill komma hit både som besökare och för att bo jobba och driva fler företag.
Företagen är grunden för välfärden och det måste vi alla förstå. Därför är det så viktigt med lokala företagargalor, att vi visar företagare hur viktiga de är och att vi använder oss av de lokala företagens tjänster och produkter. Lokala upphandlingar är därför viktiga som motor för tillväxten på en ort.

Vi fick lära oss att det är viktigt att veta hur det ligger till innan man fattar beslut, rätt så självklart men ändå all för sällan som vi gör nulägesanalyser och spana efter trender. Att vi ska våga gå före och visa vägen framåt då det gäller utvecklingsarbete, innovationer och nytänk.
Mitt motto när jag jobbat med utvecklingsarbete är att man ska göra 20% fel för då gör man 80 % rätt. Är man orolig för att göra fel och tror att man måste göra 100% rätt så blir man rädd och vågar inte ta ut svängarna. Men om det är okay att misslyckas så vågar man så långt mycket mer. Då går man framåt. De som inte vägar misslyckas stagnerar. Jag tror det är ett bra sätt att tänka även för länets utvecklingsarbete, att våga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.