siffror…

Västerbotten har högst skatt i landet till fd. landstinget nuvarande region. Vi ligger längst upp i diagrammet som visas på storbilden längst fram i regionsalen. Vi ligger på tredje plats i hur mycket pengar vi lägger på vården per invånare i landet.

Vi ligger på plats sju i landet av högsta kostnad, när det gäller primärvården, dvs vårdcentraler och sjukstugor. När vi tittar på sjukhusvården så ligger vi på åttonde plats av de som lägger mest pengar. Vi har näst högst kostnad på psykiatrin där bara Stockholm lägger ner mer pengar än vad vi gör i regionen. Vi ligger på tredje plats för vad politiken kostar, dvs vi ligger väldigt högt.

När man lägger ihop dessa siffrorna som pekar på att vi ligger illa till med reavinsten på kapitalplaceringar på börsen. De ligger på ett plus med en halv miljard och det räddar upp ett underskott i verksamheterna.

Frågetecknen hopar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.