Underskott och underskott….

När regionen går en halv miljard back och kommunen måste spara 40 miljoner så är det spännande att vara politiker. När vi igår gick igenom siffrorna för regionen så ser vi att det som håller ekonomin uppe är att region västerbotten varit duktiga på att spekulera på börsen vilket gör att man gått med vinst rejält då det gäller ekonomiska placeringar. Tänk om vi varit lika bra på att vara resurseffektiva.

I regionen ligger varje invånare med ett underskott på 5605 kr.

Man kan ju tro att administrativ personal ökat de senaste tio åren men så är det inte. Däremot gö vårdpersonal mycket administrativt arbete och lägger en stor del av arbetstiden på just administration.

I Västerbotten och Norrbotten finns minst privata vårdcentraler. Kraven hos oss är så stora så ingen vågar tårta en egen vårdcentral trots att det inte är förbjudet. regionledningen vill helt enkelt inte ha några privata alternativ. Samtidigt så ser vi att de regioner som går bäst ekonomiskt även är de som har flest privata vårdutförare. De som går sämst ekonomiskt har minst privata.

Idag debatterar vibland annat ambulanser, förlossningsvård och vård i livets slutskede. Jag berättar om det ikväll på Facebook.

En kommentar

  1. Petter

    Men om man spekulerat bort några miljoner hade säkert inte nån fått skulden då heller.Inför tjänstemanna ansvar.Tycker det är oansvarigt att spekulera med skattepengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.