vård nära dig

I fredags hade vi en arbetsdag med alla allianspolitiker i region Västerbotten i Skellefteå. Vi ska nu flytta vården så nära medborgaren som det bara går. Det är tanken med den nya organiseringen i Region Västerbotten. Vi i inlandet kommer att tillhöra ett sjukvårdsområde Södra Lappland med Lycksele lasarett och alla sjukstugor i inlandet. Det kommer att bli bra men det kommer att kräva att vi river hinder och trösklar främst mellan sjukhusvården och vården hemma. Det viktigaste är att vi alla sätter människan i mitten och ser hur resurserna från både regionen och kommunen kan hjälpas åt för att det ska bli så bra som möjligt för människan som det handlar om.

Vi i Centerpartiet har tyckt om den utredning som Anna Nergård presenterade där många av de här förslagen finns med. Så vi tycker det är bra att vården ska komma närmare människan.

Vi kommer att behöva samordna oss i lokaler, ha en tandvårdsbuss, använda digitala system, utvecklar fler hälsorum och mycket mera minimera resandet och försöka göra så mycket som det bara går på den lokala sjukstugan. Vi ska också samarbeta mer med våra grannregioner. För att klara ekonomin så plockas det nu pengar lite varstans inom regionen så besparingarna kommer att märkas överallt.
Har du tankar kring detta så hör av dig.

En kommentar

  1. Tommy Ring

    Bra att ni tar upp frågan om denna reform … jag har sökt på övriga centeravdelningar men sett mycket lite kring Nära Vård SOU 2019:29. Det jag skulle vilja ha upp till diskussion är en uppgradering av ÄDEL-reformen 1992 som idag är ytterligt kostnadsdrivande och polariserande inom sjukvård för äldre och med Coronapandemin uppvisat betydande svagheter. ÄDEL i sig är utmärkt i ett socialt perspektiv men behöver nu efter 28 år uppgraderas o jag ser inte riktigt detta i 2019:20
    Tommy Ring distriktssköterska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.