Viktiga steg för klimatsmartness

Nu riggar Centerrörelsen för stämma. Det är ett rejält arrangemang med hundratals lokalpolitiker som grottar ner sig i alla de förslag på ny politik som stämman ska ta ställning till. Några nyheter som kommit ut handlar om miljön och vårt ansvar för vår påverkan av klimatet.
Centerpartiet hoppas att det ska tas fram en nationell strategi för att uppnå en cirkulär och biobaserad ekonomi. Att det blir ett minskat matsvinn genom högre satta mål tillsammans med skarpare krav på obligatorisk insamling av matavfall. Vi vill höja EU-krav på återanvändning, återvinning och återvinningsbara material och införa producentansvar för nedskräpning.
Viktiga steg föra tt klara av ett hållbart samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.