Vad säger du i en debatt om snöröjningen av enskilda vägar?

I veckan är det regionfullmäktige där vi ska prata om luftambulanser, om ekonomi, om läkare på nätet, produktivitet, effektivitet och frågan om länets vägar och lite annat.

Ekonomin är ju som alla vet rejält under isen och jag och många andra undrar vad som kommer att komma som besparingar. Alliansen i regionen har ställt frågor och ifrågasatt majoritetens sätt att jobba med ekonomin. Majoriteten kommer att använda sina pengar på börsen för att hantera en del av underskottet så det är tur att det går bra ön på aktiemarknaden. Det underskott som finns idag är ungefär lika stort som ett lasarett kostar så ni förstår att det är enormt.

Vi pratar om hur svårt det är med specialistutbildade sjuksköterskor och att bristen på den kategorin personal är stor i länet. Så det känns bra att Centerpartiet fått igenom en satsning på den gruppen i budgeten för landet kommande år.

Vi pratar även om skatteutjämningen där staten fördelar ut skatteintäkterna till regionerna och kommunerna utifrån skattekraft. regionen är en vinnare i det här förslaget. Stockholm är ilskna då de kommer att få mindre pengar. Men rättvisa mellan regionerna är viktigare än gnälliga stadsbor så jag hoppas verkligen att det här går igenom.
Jag har ställt en fråga om snöröjningen kommande vinter av länets vägar som jag fått ett svar på, som jag tycker inte säger någonting. Du kan hitta svaret här: här: här:

Vad tycker du att det är de säger? Vilka argument tycker du jag ska använda i debatten imorgon??

En kommentar

 1. Jörgen K

  Sedan jag tangerade intresset för hur ”välfärden” hanterade sin ekonomi i förhållande till hur konkurrentutsatt verksamhet sköter sin, från mitten av åttiotalet, finner jag hur fruktansvärt illa det sköts.

  Att påstå att det inte går att sköta välfärdens ekonomi som industrin är att utan reflektion stämpla ut sig som naiv och enfaldig.

  Då det gäller investeringar och personalvård tillika beslutshierarki är man femtio år efter industrin.
  När ifrågasattes tjänster som producerats improduktivt? Hur många bara i regionen vänder papper åt den som sitter bredvid, som i sin tur vrider och vänder för att sedan sända den till den tredje?

  Hysterin av att dokumentera allt och in i minsta detalj ter sig för den oinvigde irrationellt då i informationsflödet förloras värdet. I samma andetag låser man vårdgivaren arbetstidsmässigt med uppgifter andra kan utföra för halva kostnaden. Om ens datorerna pratar med varandra……

  Regionen klarar inte ens att hantera de grundläggande signalerna då saker skevar förrän långt efter det är försent, aldrig ställt sig själv varför?

  Peter Olofsson (S) ställer sig alltid någon gång varje år och påstår att ekonomin är i balans, verkligheten är diametral, uppenbart är hans ego vida större än förmågan…..

  Nej, det spelar ingen roll hur mycket skatt som än taxeras ut, så länge inte beslutsfattandet kan ställas ansvariga kommer ekonomin aldrig någonsin att komma i balans.

  Kontentan är att regionen dras med över en miljard i onödiga kostnader bara i förvaltningen, det påverkar inte verksamheterna isig utan lyfter synsättet från 1970 till 2020.

  En direkt fråga, hur många utbildade för vård, ex sjuksköterskor, är placerade på ”kontorspyssel” som annan personal kan göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.