Att vara nyttig för allmänheten, allmännyttan och 45:an

I måndags träffade Vilhelmina Bostäders styrelse Allmännyttans VD Anders Nordstrand som åker runt och träffar bostadsbolag runt om i landet. Han träffade även de anställda i bolaget och kommunen som äger bolaget. Han berättar att det är en trend i kommunsverige att kommunerna överför sina lokaler till de kommunala bolagen. vi berättade om Vibo och vifab och om bolagens ambitioner. Vi har en strategidag i höst där vi ska sätta upp mål och klura ut hur vi ska nå dem. Vi ör en samspelt och enig styrelse där bi drar pt samma håll vilket känns både bra och viktigt. Vi ska ju vara vilhelnibabornas verktyg för framtiden.
Allmännyttans Vd pratar om vikten av digitalisering och om hållbarhet där vi kunde berätta om beslutet att installera laddstolpar utifrån behov. Vilhelmina som ort ligger efter då det gäller laddstruktur. Vi pratar om socialt ansvar som kvinnojourer, jobb till människor som inte fixar ett vanligt jobb och boenden för människor med olika bekymmer.

Senare på dagen åkte jag för att vara med på den invigningsdag som 45;an hade på storgatan. En fin , lättillgänglig lokal som kommunen köpt in för att människor med olika typer av hinder ska ha en mötesplats där man kan ses, träffa andra och vara med på olika aktiviteter. Så många besökare och så trevlig stämning. Det kommer att bli en fin mötesplats för Vilhelminaborna och jag hoppas att alla som passerar går in och slår sig ner för en pratstund, stannar till i vardagen och ser att alla vi behöver andra människor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.