Surtant inför julefrid…

När Sveriges kommuner och regioner SKR stod för några veckor sen och ifrågasatte hur kommunens politiker tänkt då det sedan 2010 använts långt mycket mer pengar i kommunen än vad som funnits. Hur har ni tänkt? Undrade han. Ja hur har politiken tänkt?

När socialdemokraterna tog över makten 2010 så hade vi som styrt innan kämpat oss ner för att få ekonomin i balans. Många fick lämna sina jobb och det sparades rejält för att få en ekonomi som skulle hålla på sikt. Jag bad det nyvalda kommunalrådet Åke Nilsson att hålla i och inte möta ekonomin skena iväg igen, när vi lämnade ifrån oss makten. Men det rådet hörde han nog aldrig. Tror det är just det som gör mig så frustrerad, att vi hade kämpat och kommit i balans då som sedan blåste bort i socialdemokratisk övertro på centralstaten.

Så nu nästan tio år sedan är kommunen i ett ekonomiskt läge som är verkligt svårt att hantera. När SKR ger oss sin dom så har de analyserat och gått igenom hur kommunen skötts och det är inget vidare betyg de ger oss.

Så trots att kommunfullmäktige i måndags tills sist kom överens om budgeten och för 2020 så är jag ändå bitter och arg. Hur har socialdemokraterna kunnat sätta oss i den här sitsen?

Nu ska jag försöka vara en bättre människa och inte en surtant, inta julefrid och försöka lämna bitterheten och ilskan bakom mig och se framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.