Undersköterskor måste tjäna mer och få bättre villkor.

Ett av de bättre förslagen så här långt i år är att lyfta udnersköterskeyrket.
Vi ser ju alla att vården står inför stora utmaningar, inte minst vad gäller att få folk att vilja och kunna jobba inom vården. Framför allt ser vi en brist på undersköterskor både i regionen och i kommunerna.

För att locka fler till yrket vill vi i Centerpartiet därför satsa på ett undersköterskelyft. Det behöver bli ca 130 000 fler undersköterskor om vi räknar 6 år framåt. Men allt för få känner idag att det är ett jobb för dem.

Så för att både höja yrkets status och innehåll vill vi satsa 400 miljoner varje år framåt för att man som undersköterska ska få betald vidareutbildning för specialistundersköterskor. Idag saknas en tydlig definition av vad rollen som undersköterska innebär. Vi vill därför ha en standardiserad grund- och specialistutbildning, som ger ett tydligt kvitto på utbildning och kompetens. Det skulle ge undersköterskerollen en högre status och bättre villkor och högre lön.

Vi klarar oss inte utan undersköterskor så det är dax att det här förslaget blir verklighet. Känns också konstigt att socialdemokraterna och kommunal inte har lyft den yrkesgruppen för länge sen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.