Tvätta händerna!

Ca 90 människor dör varje dag i Sverige i Covid. Västerbotten har just nu färre på sjukhus än vad vi haft tidigare. 17 personer har dött. Västernorrland har idag lite mer och Norrbotten har haft det tuffare än oss.

Vi regionpolitiker i Centerpartiet har debatterat vikten av att personal i äldreomsorgen får möjlighet att skydda sig och de äldre. Vi försöker göra det tydligt hur viktigt det är att vi tar till det vi kan för att skydda människor. De som blir sjuka ligger länge på sjukhusen och det tar lång tid att rehabilitera sig för många. Det knepiga nu är att det är många som inte säker vård då de är rädda för att åka till sjukhusen. Det blir ett bekymmer då det bygger upp en kö som ska hanteras när vi väl kommit igenom Corona.

Ett annat bekymmer är att ekonomin sjunker för alla, både i företag och i vården liksom i kommunerna. Än om staten går in och försöker stötta upp så räcker det inte då förlusterna är så enormt stora. Bara kollektivtrafiken dvs bussar och tåg går miljoner i minus varje vecka i förlorade biljettintäkter. Flygplatserna är ett annat stort bekymmer, de står ju i princip still då de är så få som flyger.
Oron är stor för många både för sin ekonomi och för sin och anhörigas hälsa. Så vi behöver tänka klokt då vi väljer vart vi lägger våra pengar och hur vi tar ansvar att hålla oss ifrån andra människor och tvätta och sprita händer, ha munskydd när vi träffar äldre och ta hand och bry oss om varandra.

Du kan själv hänga med hur det ser ut då det gäller Corona via Region Västerbottens webbsida. https://www.regionvasterbotten.se/coronavirus/aktuellt-vardlage-i-region-vasterbotten-covid-19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.