Hur ska vi främja psykisk hälsa?

Jag är en av de som jobbar i beredningen för folkhälsa och demokrati i Södra Lappland där regionen vill veta vad medborgarna tycker i olika frågor. Det här året har vi jobbat med vad som behövs för att stärka barn och ungas psykiska hälsa.

Vi ser en mängd olika saker som måste förbättras och satsas på. Nu håller vi på att sammanfatta till den rapport som ska in till regionfullmäktige i höst.

I veckan presenterade Centerpartiet en satsning nationellt då den psykiska ohälsan är ett växande problem. Centerpartiet vill se en satsning på 1,3 miljarder per år i tre år för att bekämpa psykisk ohälsa och främja psykisk hälsa.

Det har blivit än svårare nu under coronakrisen. Många som blir helt ensamma och isolerade inte minst äldre människor.
Centerpartiet vill nu se en satsning för att bekämpa psykisk ohälsa och förstärka det statliga anslaget. Totalt handlar det om 1,3 miljarder kronor per år i tre år. Samhället måste kunna hantera den psykiska ohälsan. Därför behövs mer resurser för att säkra att de som behöver hjälp får det. Här måste staten ta ett större ansvar. Det handlar om att mobilisera vården men även samhället i övrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.