Kan pengar som nu går till landsbygden räddar oss i nästa coronapandemi?

Idag presenteras att Centerpartiet lyckats baxa fram ännu en viktig satsning för Norrland och Landsbygden. Hela Sverige måste växa och ta sig igenom coronakrisen. Det vi berättar om idag är en rejäl slant som ska gå till både matproduktion, bredbandsutbyggnad och vägar.
Det knorras lite varstans för att Sverige som land låter landsbygden blöda ihjäl. Så känns det ju för oss som dagligen möts av nya neddragningar både pga Corona men även på att staten drar sig undan. Igår meddelade handelsbanken att de stänger ner 130 kontor.

För oss i Centerpartiet är det självklart att människor ska kunna leva och jobba i hela landet. Så det är därför vi jobbar allt vi kan för att få igenom de satsningar som vi nu berättar om inför att budgeten släpps nästa vecka. Idag kan vi berätta om en förlängning av landsbygdsprogrammet fram till EU:s nya jordbrukspolitik träder i kraft 2023.

Under Coronan har det blivit så tydligt att vi är svaga då det gäller livsmedelsförsörjning. Folk började hamstra konserver och toapapper. Även om vi nu är självförsörjande på toapapper. Men vi är inte självförsörjande på livsmedel. Det skulle ha kunnat snabbt bli tomt i butikshyllorna om gränserna stängts ner eller om många lastbilschaufförer insjuknat.

Vi behöver mer av närodlat, mer av livsmedelsförsörjning, mer självförsörjning och mer egen producerat i landet. Så landsbygdsprogrammet är så enormt viktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.