Att vara en människa

I veckan som gick presenterades Eu kommissionen en av de svåraste politiska områdena, migration sitt arbete för hur lagarna ska se ut framöver, en europeisk migrationslag.

Det är ju ett svårt område där många vill peka på någon annan som ansvarig. Vi i Centerpartiet vill se att alla medlemsländer tar ett ansvar. Det handlar ju både om att vara en människa och samtidigt om att det måste vara ordning och reda i flyktingpolitiken.
De bilder vi sett på barn som flutit iland vid Medelhavets stränder har gett oss en påminnelse om vad det verkligen handlar om. Samtidigt finns det de som inte förstår vidden och säger enstavigt, skicka tillbaka dem.

Det som nu presenteras handlar om en omfördelning mellan EU:s medlemsländer men också om att EU ska få fram fler avtal med länder vid gränsen för att snabbt kunna avgöra om det finns asylskäl för de som vill in i Europa. Det är ju viktigt att alla länder i EU tar ett större ansvar och att man får fram en hållbar migrationspolitik. Sen måste vi som land även vi ta fram en långsiktig politik där vi tar vårt ansvar för migrationen som vilar på det som överenskommits inom EU.

Det handlar om att både vara medmänniska och att samarbeta för en hållbar och långsiktig lösning där vi som land är beroende av ett nära samarbete med andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.