Tillväxt och utveckling från fjäll till kust…

På regionfullmäktige igår hade jag mest fokus på två frågor, dels beredningarnas rapporter till fullmäktige kring barn och ungas hälsa samt på RUS regionala utvecklingsstrategin för Västerbotten.

Då det gäller den regionala utvecklingsstrategin så kan hanteringen diskuteras i timmar. Först gick ett förslag ut på remiss till parierna som då la in vad de ville ändra, sen kom ett helt annat fröslag fram som inte hade några likheter med det första. Lite konstigt och inte så lätt att hantera för oss som verkligen ville lägga oss i. Så vi hade en hel del yrkanden när den ahnterades i regionala utvecklingsnämnden där Carina Sundbom var den som jobbade på. Hon hade innan jobbat i grupper med oss centerpartister där vi jobbat fram vad vi tyckte så det var ett gediget arbete bakom och vi har fått med mycket av de vi tyckt.

Men det var svårt att hålla en debatt digitalt och svårt att hantera voteringar i det forum som regionen valt. Det vi tyckte från C var att:
Öka andelen närproducerade livsmedel
Förenkla för strandnära byggande
Vi anser också att en strategi bör tas fram för utveckling av Skellefteå med anledning av de stora satsningar som görs inom industrin och den påverkan det får i hela regionen.
Norrbottniabanan är en unik satsning på infrastruktur i regionen den bör därför också nämnas i den nya RUS;en. Vi ville peka ut några viktiga delar som järnvägar, branscher och näringar men det fick vi inte igenom. RUS ska användas för att prioritera regionala utvecklingsmedel som nu kommer att bli svårt då vi inte vågade peka.

Viktigt att vara med och påverka och få fler ögon på vad som behövs i länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.