Vadå Jämställdhet?

Igårkväll hade vi I Centerkvinnorna I Södra Lappland en kväll om jämställdhet digitalt som vi även sände i vår facebookgrupp, centerkvinnorna -södra lappland, här kan du se livesändningen

Vi hade med oss Sofia Jarl som är ordförande för Centerkvinnorna i landet och Petra Svedin som är ordförande i vår avdelning i Södra Lappland.

Vi pratade om de tre friheterna som Centerkvinnorna driver på. Ekonomisk frihet, strukturell frihet och sexuell frihet. Där så mycket fortfarande behöver göras.

Vi pratade om allt från mensmoms till lika lön för lika arbete och mycket annat. Vi pratade om ungas situation där sexualiserat våld i olika former skadar och hämmar unga. Vi tycker att skolans sex och samlevnadsämne ska bli ett eget ämne med egen studieplan och att den ska följas upp hur den fungerar. Vi vill att porrfilter ska finnas i skolan. Tänker på det vi pratat om i mitt politiska uppdrag om machokultur som styr många ungas vardag som för med sig psykisk ohälsa.

Vi pratade om kvinnojourernas viktiga arbete som fortfarande bygger på frivillighet och att kvinnor hjälper andra kvinnor. Vi pratade om löneskillnader, om kvinnodominerade arbeten och lönesättningar, vi pratade om de strukturer som formar samhället, normer, kultur, traditioner och vad vi kan göra för att skapa jämställdhet i samhället.

Vill du veta mer så hör av dig, gå in och lyssna på facebook eller sök mer info på centerkvinnorna.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.