När moderater tror att de är de som bestämt!

Idag riksdagen fattat beslut om en tillfällig pandemilag. Vi i Centerpartiet har länge drivit på för en ny pandemilag för att bättre kunna bromsa smittspridningen. Det är intressant att se ledande moderater slå sig för bröstet som att de är de som ensamma drivit frågan.

Centerpartiet har sedan i våras drivit på en senfärdig regering om att införa en pandemilag. Så det var på tiden att den kom på plats. Vi har tyckt att Sverige är i behov av en konsekvent pandemilag som baseras på hur vi bäst kan begränsa smittspridningen samtidigt som de som drabbas måste kompenseras.

Så idag fick vi en ny pandemilag och tillsammans med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick vi igenom ett tillägg om ekonomisk kompensation till drabbade verksamheter.

Så när ni ser inlägg i sociala medier från moderater som säger sig ha stoppat regeringens förslag så ska ni veta att så var inte fallet.

3 kommentarer

 1. Ulf Parde

  ”och tillsammans med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick vi igenom ett tillägg om ekonomisk kompensation till drabbade verksamheter.”, skriver Kristofferson. Men här fick ni ju även stöd av Sverigedemokraterna (inget att skämmas för). Ett stöd som var nödvändigt för att få majoritet. Varför förtiger Kristofferson det? Oärligt! Kristofferson agerar inte trovärdigt.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hej
   ajg går inte igenom kommentarerna varenda dag. Då jag skriver brukar jag oftast titta på kommentarerna. De flesta kommentarer publicerar jag inte då de faller utanför vad jag tycker passar på min blogg. Ofta rasism, nationalism eller hat och hot. Vi samarbetar inte emd SD i några frågor och har inte heller gjort det i denna. Däremot samarbetade vi med L, M och Kd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.