Företag kan inte vänta hur länge som helst

När jag var kommunalråd I Vilhelmina så var en av de bästa grejerna den då borgerliga regeringen kom med var att arbetsgivaravgifterna för unga sänktes. Det gjorde att de unga vi hade anställda i kommunen blev så mycket billigare vilket gjorde att kommunen sparade pengar.

Nu har Centerpartiet drivit igenom en sån insats igen. Så bra både för kommuner och företag men mest viktigt för de unga som nu blir mer attraktiva att anställa. Det är ju mest unga som drabbats av att jobb försvunnit från turism, service, restaurangbranschen nu i pandemin. Så det är viktigt att samhället gör allt de kan för att de ska få lättare att skaffa sig ett jobb.

Under 2020 presenterades en kraftig sänkning av arbetsgivaravgifterna för alla mellan 19 och 23 år. Nu är det klart att sänkningen, som egentligen skulle införas från och med april, tidigareläggs till att gälla redan från 1 januari 2021.

Tidigare i januari presenterades också att omställningsstödet till små och medelstora företag både förlängs och höjs, tillsammans med förlängt omsättningsstöd till enskilda firmor, under perioden november 2020 till och med februari 2021.

Det är nu viktigt att Tillväxtverket får fart på utbetalningarna så alla de som väntar får besked och får sina pengar utbetalda. Det är allt för långsamt i de statliga myndighetskorridorerna. De förstår nog inte hur den lilla företagaren kämpar, lånar privata lån och slutar att ta ut en egen lön. Allt frö att rädda sitt livsverk. Fler anställda i staten borde ha erfarenhet av företagande, då hade det nog gått fortare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.