Apropå härskare…

Idag vill jag hylla alla kvinnor som är engagerade i politiken eller som jobbar i en verksamhet där de har med politiker att göra. De känner tyvärr säkert igen sig i de tekniker som jag vill lyfta idag.

Det finns många som vill bestämma över andra. Som inte accepterar att andra tycker olika och som tycker att det de tycker ska andra rätta sig efter. Ofta använder den här typen av personer olika härskartekniker för att behålla makten över andra. Härskartekniker är metoder för att styra, kontroller och påverka människor i en viss riktning. När du börja tvivla på dig själv och din förmåga, har härskaren tagit kontrollen över dig. Berit Ås, professor i socialpsykologi och den första kvinnliga partiledaren i Norge, är mest känd för beskrivningen av härskarteknikerna.

De som använder sig av dessa tekniker för det för att skaffa sig egna fördelar genom att förminska och förtrycka andra. Härskaren använder sig både av direkta trakasserier och indirekta trakasserier i form av antydningar och motsägelser. Oavsett hur härskaren uttrycker sig, gör det dig osäker på vad härskaren menar och vilket syfte härskaren har. Din osäkerhet ligger helt i linje med härskarens avsikter som därigenom kan stärka sitt övertag över dig Känner du igen dig? Läs då mer här: www.harskartekniker.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.