Hur länge ska ett litet företag behöva vänta??

Hur många företag ska behöva gå i konkurs innan regeringen fattar att pengarna måste ut? Pandemin har slagit hårt mot oerhört många företag, inte minst i vårt län som har en stor besöksnäring och en betydande gränshandel. Centerpartiet har drivit på för flera kraftfulla stödpaket under året för att arbetsgivare ska kunna behålla sina anställda och företagare inte ska förlora sina livsverk. Men allt för många företag har inte fått de pengar de har rätt till.
Sedan pandemins början har vi drivit regeringen framför oss för att se till att så många företag som möjligt ska ha chans att överleva coronakrisen. Varför betalas stöden inte ut?
Annie säger idag i en intervju i Göteborgstidningen, GT att ”det kommer en tid efter pandemin. Men då måste företagen överleva och finnas kvar tills dess. Sverige klarar sig inte utan småföretag och besöksnäring.”

Vi ser i vårt län många företag i fjällvärlden som verkligen kämpar och går på knäna. Och trots att besöksnäringen i själva upplever att de tvingas stänga ner så har de fortfarande inte fått den ersättning de blivit lovade. Varför?

Så vi Centerpartister med Annie i spetsen fortsätter att jaga på regeringen. Det är viktigt att stöden betalas ut till företag och att handläggningen går snabbare. Liksom att vi fortsätter sänka kostnader för företagen. Det är avgörande för att kunna rädda människors jobb och försörjning.

Vi kan alla göra det vi kan för att stötta det lokala företagandet, handla lokalt, köp take-away och se till att de pengar du handlar för gör nytta lokalt.

Läs hela intervjun med Annie Lööf i GT via länken

En kommentar

  1. Jörgen K

    Vänder vi på frågan så när uppbörd och skatter ska in, så redan efter den tolfte varje månad börjar straffavgifter ticka, därefter i allt snabbare takt.

    Det vore inte annat än rimligt att staten nu idkar samma procentuella tidspåslag på sin senfärdighet. Tyvärr så har den största delen av ”gåvorna” gått till aktieutdelning i de största företagen och småföretagen står där med en kolossal byråkrati för sina stackars kronor…… Illa skött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.