Vi hjälper andra människor för att VI är kristna!

Vi hjälper inte andra människor för att de är kristna. Vi hjälper andra människor för att VI är kristna!

Det sammanfattar på ett fint sätt varför Centerpartiet ställer upp i höstens val. Den 19 september är det val till kyrkans olika nivåer. Jag och flera andra Vilhelminabor finns med på olika partiers listor till dessa olika nivåer. Idag har vi stämma i Västerbotten där Niklas Larsson som är vår gruppledare i kyrkomötet berättade om det program vi går till val på i höst.

Kärlek, omsorg och solidaritet till mänskligheten och hela skapelsen är grunden för kyrkan och det är även grunden för Centerpartiets värdegrund. Mycket hänger samman. Även det decentralistiska där vi ser församlingen som den viktigaste verksamheten för kyrkan.

Det är där arbetet med att hjälpa människor sker, som att diakonissan besöker ensamma äldre, ordnar samtalsgrupper och har promenader. All barnverksamhet och den ungdomsverksamhet som är så otroligt viktig. Det är där kyrkan sänder live varje dag en stund av eftertanke, musik och ord som kan stötta och hjälpa och det är där barn döps, människor gifter sig och man tar farväl av människor som begravs och allt annan kyrkan gör.

Alla människors lika värde, att kyrkan ska finnas i hela stiftet och att vi värnar om människor och miljön är grundläggande. För mig är kyrkans arbete viktigt och jag vill vara med och påverka kyrkans roll i lokalsamhället. Kyrkans arbete syns inte utåt utan sker i relation människa till människa. Det arbete de gör nu under pandemin har stor betydelse för så många ensamma människor. Jag vill också vara med och se till att partier som står för andra värderingar inte får makt i kyrkan som abortmotståndare tex.

Har du funderingar kring valet till kyrkan så hör av dig..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.