Järnvägar, psykisk hälsa, god och när vård och sånt

Ska vi ha nån järnväg i norr och ska personalen som jobbar med barn och ungs psykiska hälsa bli fler?

Den här veckan har vi i regiongruppen fått veta mer om arbete som pågår i länet på olika områden. Det är viktigt att vi som politiker som är de som ska strategiska beslut för framtiden håller koll på vad som händer i länet.

Vi fick träffa två sköterskor som berättade om hur de upplevs coronapandemin och hur de fått ställa om i sina jobb. De har ett tufft jobb som kräver mycket av en som människa och de har jobbat hårt. Deras bild av verkligheten borde alla som tycker att de ska ut på fest fått lyssna till.
Chefen för barn och ungdomspsykiatrin berättade om hur de jobbar för att se till att det ska vara lättare att få hjälp för de som behöver hjälp. Vi fick också höra om arbetet med god och nära vård främst ur ett Skellefteåperspektiv.

Det går att skapa utveckling även när det gäller infrastruktur. Nu jobbar regionen hårt med Botniska korridoren där Norrbotniabanan är en viktig del. Färjan över till Finland är också det en del i trafiksystemet i regionen. Förhoppningsvis kommer den igång i juni. Så det är ett viktigt arbete framåt inte minst då det gäller att säkra bärighet och underhåll av våra små vägar? Där vi har en bild och trafikverket en annan.

Dessa vägar borde bli synligare i de nationella transportplanerna.

En eftermiddag proppad med information och undrar du över något så hör av dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.