Klimatsmart som växer och anställer

Så otroligt viktigt och härligt besked! När vi vet att de pengar som går till skola, äldreomsorg och annat offentlig verksamhet kommer från de jobb som skapas i företag så ger det här sköna känslor. Att företagen är så otroligt viktiga i samhället och företagsklimatet en grund för att företag ska trivas, må bra och växa.

Lennart Olofsson, som är VD i det företag som i veckan berättade att de satsas just i Vilhelmina. Företaget Ecoclime som levererar klimatsmarta energilösningar far. Tex tar vara på den energi/värme som går ut i avloppssystem, återvinning g av värme i simhallar, takvärme och massor av annars smart. Investeringar som snabbt lönar sig.

Ecoclimes Vd säger på deras webb såhär:

”Ecoclime har noggrant övervägt investeringsort för kapacitetsökningen för tillverkning av Evertherm-systemen och väljer fortsatt Vilhelmina. Dels för att vi idag har vår produktion och utveckling där, vilket underlättar kompetensöverföringen, dels för att vi våra mest volymkrävande underleverantörer i närheten. Faktorer som sammantaget ger mervärden vad gäller logistik, styrning, kontroll och flexibilitet i det här skedet av vår expansion. Vilhelminas infrastruktur, företagsklimat och inte minst dess medarbetarkultur ser vi som viktiga parametrar för en lyckad satsning. Vi ser dessutom kostnadsmässigt ur ett likviditetsperspektiv, stora fördelar med att investera just i Vilhelmina i detta skede av vår tillväxt.”

Så himla kul och så bra. Hur tänker du kring företagande, utveckling och klimatsmart teknik?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.