Ansvar, tillväxt och framtidstro!

Annika Andersson kommunstyrelsens ordförande pratar i den allmänpolitiska debatten i kommunfullmäktige veckan om alla de som jobbat så hårt under coronan och att 2020 är ett år vi alla kommer att minnas på ett eller annat sätt. Hon tackar alla anställda och de andra politikerna som tillsamman tar kommunen framåt.

Hon säger att samverkan mellan kommuner och med regionen är något som vi verkligen ska lyfta fram som arbetet kring barn och ungas psykiska hälsa och en vision om en kommun fri från våld. Folkhälsoarbetet är så viktigt för vår kommun som vi nu ska satsa på i samarbete med regionen.

Ett offensivt arbete med arbetsmarknaden och näringslivets till då vi verkligen ser resultat av ett väldigt aktivt arbete för att få in nyanlända på arbetsmarknaden. I höst kommer en arbetsmarknadstrategi och nu tas en näringslivsstrategi på fullmäktige.

Fritidsbanken är en ny insats för att jobba med personer utanför arbetsmarknaden men samtidigt om cirkulär ekonomi och agenda 2030. Agenda 2030 kommer vi att jobba vidare med under kommande år.
Satsningar på gymnasieskolan och nya lokaler för fordonsprogrammen men även med ett gymnasieförbund visar vägen framåt. Samarbete med andra kommuner kring vatten, avlopp och sophantering är även det viktiga frågor för framtiden.

Företagarnas driv påverkar hela kommunen som Ecoclim som satsar framåt där företagsledningen säger att en av anledningarna till etableringen är det goda företagsklimatet. Vi ska satsa på fler och växande företag.

Annika lyfter fram vikten av ansvarstagande men även av satsningar för tillväxt och för framtidstro.

Monika Gebart pratade klokt om demokrati och delaktighet och påminner om att vi firar demokratin 100 år detta år. Då vi fick allmän rösträtt. Men fortfarande hade inte alla rösträtt. Först fick personer med intellektuell funktionsnedsättning inte rösträtt. Så det är bara 32 år sedan alla fick möjlighet att påverka och känna delaktighet.

Mycket intressant blev sagt, du kan kolla på debatten i efterhand på vilhelmina.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.