Pengar, vård och folkhälsa

Äntligen har vi fått till ett system som vi verkligen kan följa och som kommer att göra att ekonomin kommer att gå att hantera bättre framöver. Från 39 miljoner 2018 till att som det ser ut, vara på plus minus noll två år senare.

Det är ett otroligt jobb som personal i Vilhelmina kommun gjort tillsammans med politiken. Niklas Wilhelmsson som är chef på ekonomienheten visar och berättar på kommunfullmäktigegruppen idag om att vi varje månad kan se hur ekonomin löper och hur det ser ut för hela året. Det gör att vi bättre kan styra och ställa om när det diffar. Det är nytt att om verksamheten ser att det drar iväg så ska de direkt ta fram hur man kan hantera det. Just nu ser det ut som att året kan gå bra ekonomiskt även om det inte visar stora underskott. Det håller ju på att anpassas i olika verksamheter fortfarande för att klara sin budget.

Det var lite av det vi pratade om i dag inför kommunfullmäktige i juni som Annika som kommunstyrelsens ordförande och Marita som kommunfullmäktiges ordförande höll i med inbjudna gäster.

Vi pratade även med Rolle Bång om god och nära vård där vi inlandskommuner ligger bra till. Ett verkligt spännande arbete för att se till att vården kommer närmare människan och här visar glesbygden vägen. Vi ligger i framkant i landet. Jag påminner om att svara på den enkät som ni hittar i Vilhelmina Aktuellt som kom i veckan genom att scanna en QR kod ni hittar även länken här:
Netigate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.