Macken i Nästansjö, Saxnäs, Kittelfjäll, Dikanäs, Stalon, Klimpfjäll….

Vi träffade i veckan på fullmäktigegruppen Bogge Bolstad som är ny affärsutvecklare på näringskontoret. Han berättar om de lagkrav som ställer till det för våra små drivmedelsstationer, bensinmackar alltså. Krav som många små handlare missat och kunnat förbereda sig på.

Hade nöjet att prata med honom i podden Rak rygg genom Västerbotten så ni kan lyssna till honom Här:
# 10 När service på landsbygden måste hitta nya vägar framåt…

Det han berättade då är verklighet nu och är ett gigantiskt bekymmer för både de som är beroende av att tanka bilen, skotern, traktorn och de som idag har bensinmackar på landsbygd. Både kylar, frysar, kortterminaler men det kostsammaste är nya rörledningar nere i backen.

Det brådskar att få till det här och det är inte så enkelt att finna finansiering. Bankerna är ju som ni säkert känner till inte så på hugget att låna ut till små företag på landsbygd.
Det är verkligt svårt att både få finansiering men sen är det också svårt att hitta entreprenörer som kan göra jobbet. Vi fick höra om exempel från Norrbotten om hur de lyckats lösa problem där kommunerna också var involverade.

Det här är ett bekymmer vi måste lösa tillsammans med Svensk bensinhandel som du kan lyssna till här: #13 Bensinupproret- är det symtom på något annat än drivmedelspriser?

Hur tänker du kring den här frågan? Har du tankar på hur det skulle gå att lösa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.