Det finns hjälp att få! DU är värd att få leva, och leva tryggt!

Kvinnojourer arbetar för ett liv fritt från våld. De hjälper kvinnor med skydd och stöd när det är akut. Eva Risberg Abramsson är en av de ideella krafter som ser till att kvinnor och barn får hjälp när våldet blivit vardag. När en kvinna ringer för att få hjälp, då rycker Eva och hennes kollegor ut.
Statistiken visar att män är överrepresenterade vad gäller förövare vid våldsbrott riktat mot kvinnor. Ingen människa ska bli utsatt för våld, eller känna sig kontrollerad, hotad eller trakasserad.
Eva är en av de som vill sprida kunskapen om våld och hur det går att stoppa, förebygga våld och få fler att våga prata om våld i samhället.

Lysssna till henne där poddar finns och sök då på Rak rygg genom Västerbotten eller gå in här:

Våldet handlar om så mycket, både psykiskt och fysiskt. Fysiskt våld kan vara örfilar, knuffar, knytnävsslag, hårda grepp eller stryptag. Psykiskt våld kan vara att bli trakasserad, hotad, skrämd, förnedrad eller tvingad till något. Kvinnojouren hjälper kvinnor som blivit utsatta för någon form av våld eller kontroll.

Något som vi pratade om efter inspelningen är att Länsförsäkringar i Västerbotten är en av de som stöttar kvinnojouren. Länsförsäkringar skriver på sin hemsida att ”Vi kan inte stoppa mäns våld mot kvinnor, men vi kan via kvinnojourernas arbete erbjuda dem som utsätts för dessa övergrepp skydd och stöd, och kanske en liten ljusglimt.”

Här finns kontaktvägar om du eller någon du känner är utsatt för psykisk eller fysisk misshandel?
Polis 112 akut annars 11414
Kvinnojouren Vilhelmina 070-3263371
Kvinnofridslinien 020-505050
Brottsofferjouren 0200-212019
BRIS 116 16 eller chat på www.bris.se
Självmordslinien 90 101

Vill du själv engagera dig, eller skänka ett bidrag till detta ideella arbete så kontakta Kvinnojouren. Vilhelmina Kvinnojour på Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.