Val till kyrkan

Du som är medlem i svenska kyrkan har rätt att välja vilka som ska bestämma i kyrkan på tre olika nivåer. För mig är kyrkan viktig genom hela livet. Men mest behövs kyrkan när livet i te är som vanligt. Kyrkans arbete för barn, äldre och de som har det svårt är ovärderligt. Lyssna på podden med rak rygg genom Västerbottens senaste avsnitt så får du veta hur det fungerar i kyrkan.
Www.rakrygggenomvasterbotten.se

2 kommentarer

  1. Christian

    Varför väljer man in politiska partier i en trosinriktning som representerar just en livsåskådning? Oavsett om man är troende eller inte, så är det märkligt att en sekulär stat som Sverige väljer in politisk representation i ett trossamfund. Det finns förstås historiska band med ägande av mark och byggnader och annat som Svenska Kyrkan fortfarande utför åt samhället i stort, men vägen framåt kan ju inte vara att politik bestämmer innehållet i en organisation som borde styras av religiös övertygelse och kristen doktrin. Om någon idag föreslog att vi kanske skulle börja välja in politiker i religiösa institutioner gissar jag att det inte hade fallit i god jord. Svenska Kyrkans storlek beror på historik och tvångsanslutning, inte för att en majoritet av befolkningen har vart att just denna variant av kristendomen skall vara staten preferens bland organisationer som företräder någon form av livsåskådning

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det är så systemet ser ut idag och jag tycker det är en sorts garanti att veta vilka värderingar människor ställer sig bakom som man gör när man företräder ett parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.