Sparandet och gnetandet i kommunen

På kommunfullmäktiges gruppmöte fick vi veta att ekonomin verkligen går åt rätt håll.

Prognosen visar att Kommunstyrelsen går plus, utbildningsnämnden går plus minus noll nästan och socialnämnden går minus på runt 4 miljoner främst beroende på extra kostnader för covidmaterial som behövts i omsorgen under pandemin. Totalt så verkar det gå på runt 2-3 miljoner minus för det här året. Ett verkligt hårt jobb då vi haft siffror på över 30miljoern minus i prognoser tidigare. Så det känns så oerhört skönt.

När vi ser att skatteintäkterna ökar så det är också det ett härligt besked. Resultatet är så mycket bättre än vi tidigare trott. Det hårda jobb som alla som jobbar i kommunen har gjort, det ska de ha cred för. Tack för ert slit!

Det har varit tufft och svårt att vara med att ta alla de här besluten som politiker. Vi har fått så mycket skäll. Men det har varit än svårare för de som ska försöka hålla samma nivå men med mindre resurser.

Trots att det vart tufft så är de som jobbar inom kommunen friskare. Det känns bra att sjuktalen minskat de här året och det hoppas jag fortsätter. Vi kanske lärt oss att hålla avstånd, tvätta händer och inte smitta ner varandra. Så det håller vi i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.