Nu samlar vi kraft kring barn och ungas hälsa

Lite kul för mig att få ha med min syster Eva på kommungruppen här i veckan. Inte alla dagar vi får umgås så. Hon föredrog de övergripande målen för barn och ungas hälsa. Det finns ett arbete tillsammans med Skolverket och Socialstyrelsen där man jobbar för att tidigt ge insatser och stöd för att barn ska få en bra grund för framtiden.

Utifrån det arbete finns ett antal förslag för att möta det man sett om många ärenden till elevhälsa, om frånvaro, om orosanmälningar och självmord och väldigt dåligt mående.

Man kan se att samverkan mellan region, vården, skolan och socialtjänsten kan ge ett bra resultat. Det behövs resurser för detta som kuratorer, familjecentral och att täcka glappet mellan skolan och hemmet där det är problematiskt.

Det ska tas beslut nu i kommunen för hur vi kan jobba för barn och ungas hälsa på ett mer strategiskt, klokt, smart sätt i samverkan med andra. Utmaningen är att skapa resurserna att det finns utrymme att komma in och samverka. Om vi får barn att må bättre så kommer det att ge många positiva effekter både för individen, familjerna och samhället.

hur tänker du kring vad som behövs för att barn och unga ska må bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.