Uniform i fullmäktige?

Vid måndagens fullmäktigemöte fanns en motion om LOV, lagen om valfrihet. En fråga där vi i Centerpartiet fått stå tillbaka för att få samarbetet med S att hålla ihop. Det är nackdelen med samarbeten, att man inte kan driva vissa frågor där man är helt oense. Men vi kommer att återkomma med den nästa mandatperiod. Vi tycker det är viktigt att en ska kunna starta företag inom det man är bra på, små hemtjänstföretag runt om i kommunen skulle kunna göra skillnad. Idag har vi många företag inom personlig assistans som gör ett bra jobb. Så vi har redan privata företag inom vården.

En annan fråga var klädkod där det SD tyckte att vi ska ställa krav på vilka kläder som ska vara godkända i politiken. En debatt där Annika lyfte att det handlar om värderingar och normer om hur vi ska se ut som människor. Likformighet, uniform eller förbud mot vissa klädesplagg. En ganska läskig fråga när man tänker efter en stund.

En kommentar

  1. Erik

    Uniform? Kanske inte ska komma i mjukisbyxor eller blåkläder arbetsbyxor. Keps okey? Men inte slöja för muslimer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.