Flyget är avgörande för oss som bor perifert

Vid kommunfullmäktiges gruppmöte fick vi information om flyget och dess framtid. Vi har en säker och bra flygplats där vi har flyg till Arlanda sex dagar i veckan. Ett nödvändigt transportmedel då vi inte har tåg. Det kostar dock att ha en flygplats även om staten ger oss stöd. Vi täcker upp en stor del av inlandet då det är långt från andra flygplatser eller järnvägar.

En ny upphandling är på gång liksom en utredning om flygplatserna i landet. En liten flygplats kan tes oviktig men fyller en stor funktion för både liv och hälsa. Ambulansflyget, brandflyget och beredskapsflyg behöver dessa små flygplatser. Helikoptrar som hanterar olika funktioner i samhället behöver även de flygplatser. Flyget behöver investera framåt för att klara av trafiken framåt så där får vi fungerar på hur vi löser det.

Vi tittar på olika lösningar för landningsbanor och får veta hur långt fram el-flyget ligger. Så snart finns andra lösningar för oss som är klimatsmarta och energisnåla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.