Rörigt i politiken

Den här veckan har varit spännande och lärorik för oss nördar inom politik. Historia har skrivits med Sveriges första kvinnliga statsminister och talmannen har kritiserat ett politiskt parti, historia även det.

I detta tuffa läge tar Centerpartiet ett stort ansvar för att Sverige ska kunna regeras och för att hålla SD borta från regeringsmakten. Vi tycker att det behövs en stabilare mitt i svenska politik. Vi har fått igenom mycket av det vi vill under mandatperioden då vi tagit ett stort ansvar för att skapa ordning i svensk politik och samtidigt sett till att viktiga reformer för landsbygden, skogen och jobben har genomförts. Det vill vi fortsätta med.
Vi vill fortsätta att ta ansvar och driva på politiken framåt men inte till vilket pris som helst.
Det är viktigt att vi inte ger regeringsmakten till ett högerpopulistiskt parti och vi kommer att fortsätta att konsekvent agera i den ritningen.

Det är tydligt att ett samarbete i mitten som varken kantrar till höger eller vänster behövs. Det röriga läget som varit sedan i somras visar vad som händer när man ger ytterkanterna makt över hur landet styrs. Som i somras när vänstern röstade bort statministern med hjälp av högern….Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna orsakade misstroendet i somras, Liberalerna lämnade Januariavtalet, Socialdemokraterna byter partiledare några månader efter att statsministern tolererats med minsta möjliga marginal och Vänsterpartiet ställer återigen till med kaos och sätter partiintressen före att ta ansvar för landet och så lämnar Miljöpartiet regeringen och ser till att den första kvinnliga statsministern måste avgå…

Det behövs en stabil mitt….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.